Galusie - żelki witaminowe dla dzieci o smaku owocowym 250 g

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: GAL
  • Dostępność: Jest Jest  (777 szt.)
  • szt.
  • 11,70 zł

Suplement diety

Witaminy dla dzieci - żelki o smaku owocowym

Suplement diety Galusie to witaminowe żelki dla dzieci. W składzie preparatu znalazł się kompleksowy zestaw witamin, który będzie wartościowym uzupełnieniem diety najmłodszych. Żelki GAL posiadają zarówno witaminę C, która wspomaga odporność, witaminę D, która zadba o kości oraz zęby, jak i kwas pantotenowy, odpowiedzialny za poprawę sprawności umysłowej. Co ważne, składniki zostały dobrane w taki sposób, aby w połączeniu wspierały jeszcze więcej funkcji organizmu oraz narządów. Witamina A razem z cynkiem zatroszczą się o dobry wzrok malucha.

Sposób użycia:

Dzieci powyżej 3. roku życia: 1 żelek dziennie.

Dzieci powyżej 4. roku życia: 1-2 żelki dziennie.

 

Składniki: syrop glukozowy, cukier, woda, żelatyna wieprzowa, premiks witaminowy (kwas L-askorbinowy, maltodekstryna, amid kwasu nikotynowego, octan DL-alfa-tokoferylu, rutyna, D-pantotenian wapnia, siarczan cynku, ryboflawina, octan retinylu, kwas pteroilomonoglutaminowy, D-biotyna, cholekalcyferol, cyjanokobalamina), substancja utrzymująca wilgoć (sorbitol), aromaty, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), oleje roślinne (palmowy, kokosowy), barwniki (koszenila, błękit brylantowy FCF, beta karoten, kompleksy miedziowe chlorofilin), substancja glazurująca (wosk carnauba).

 

Zawartość składników

 

na zalecaną dzienną porcję produktu:

1 żelek

RWS*

2 żelki

RWS*

Witamina C

40 mg

50%

80 mg

100%

Niacyna

8 mg

50%

16 mg

100%

Witamina E (ekwiwalent alfa-tokoferolu)

5,5 mg

46%

11 mg

92%

Rutyna

5 mg

-

10 mg

-

Kwas pantotenowy

3 mg

50%

6 mg

100%

Cynk

2,5 mg

25%

5 mg

50%

Ryboflawina

0,35 mg

25%

0,70 mg

50%

Witamina A (ekwiwalent retinolu)

348,7 μg

44%

697,4 μg

87%

Kwas foliowy

100 μg

50%

200 μg

100%

Biotyna

25 μg

50%

50 μg

100%

Witamina D

2,5 μg

50%

5 μg

100%

Witamina B12

1,25 μg

50%

2,5 μg

100%

* Referencyjne Wartości Spożycia