Tranvit + czosnek 1300 mg
- Dodaj recenzję:
- Producent: GAL
-
Dostępność:
Jest
(262 szt.)
- szt.
- 25,30 zł
Suplement diety
Wyciąg z czosnku, kwasy tłuszczowe Omega-3, Witaminy A,D,E,B 6,B 12, kwas foliowy
Preparat stanowi połączenie dobroczynnych właściwości oleju z wątroby dorsza (tranu), czosnku, witaminy E, witamin z grupy B oraz kwasu foliowego. Zawarte w tranie Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT) z rodziny Omega-3, w tym kwasy dokozaheksaenowy (DHA) i eikozapentaenowy (EPA), przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie. Witamina A pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia. Witamina D natomiast pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów oraz w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, bierze także udział w procesie podziału komórek. Witamina E pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Witaminy B6 i B12 przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego. Natomiast foliany przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia i wraz z witaminą B6 pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Uzupełnianie diety w substancje zawarte w preparacie zalecane jest zwłaszcza w okresie przesilenia organizmu i zwiększonego wysiłku psychofizycznego.
Składniki kapsułki: olej z wątroby dorsza, żelatyna pochodzenia zwierzęcego, substancja wiążąca (glicerol), octan DL-alfa-tokoferylu, chlorowodorek pirydoksyny, suchy wyciąg z cebul czosnku pospolitego Allium sativum L., kwas pteroilomonoglutaminowy, cyjanokobalamina
Zawartość składników na zalecaną dzienną porcję produktu |
||
|
2 kapsułki |
RWS* |
Olej z wątroby dorsza |
2000,0 mg |
|
w tym: |
|
|
Kwasy tłuszczowe Omega-3: |
|
|
kwas dokozaheksaenowy (DHA) |
218,4 mg |
10,8% |
kwas eikozapentaenowy (EPA) |
178,7 mg |
9,1% |
Witamina A |
596 µg |
75% |
Witamina D |
5 µg |
100% |
Witamina E |
10,0 mg |
83% |
Witamina B6 |
2,0 mg |
143% |
Wyciąg z czosnku |
1,0 mg |
|
Kwas foliowy |
200 µg |
100% |
Witamina B12 |
1 µg |
40% |
* Referencyjne Wartości Spożycia