Tran 500 mg 100 kaps.

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: GAL
  • Dostępność: Jest Jest  (972 szt.)
  • szt.
  • 7,20 zł

Suplement diety

Olej z wątroby dorsza

Preparat przeznaczony jest jako uzupełnienie codziennej diety w składniki zawarte w oleju z wątroby dorsza – witaminy A i D oraz Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe z rodziny Omega-3, w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA) i eikozapentaenowy (EPA).  Witamina A pomaga w utrzymaniu prawidłowego widzenia. Witamina D pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów oraz w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni. Witaminy A i D pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Kwas dokozaheksaenowy (DHA) przyczynia się do utrzymania prawidłowego widzenia oraz do utrzymania prawidłowego funkcjonowania mózgu, korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie. Kwas eikozapentaenowy (EPA) wraz z  kwasem dokozaheksaenowym (DHA) przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie. 

Składniki: 

olej z wątroby dorsza, żelatyna pochodzenia zwierzęcego, substancja wiążąca (glicerol)

Dawkowanie: 

2 razy dziennie po 2 kapsułki podczas posiłków.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Zawartość składników na zalecaną dzienną porcję produktu

 

2 kapsułki

RWS*

6 kapsułek

RWS*

Olej z wątroby dorsza

w tym

0,700 g

 

2,100 g

 

Kwasy tłuszczowe jednonienasycone

0,276 g

 

0,828 g

 

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone

0,258 g

 

0,774 g

 

w tym

 

 

 

 

Omega-3

0,232 g

 

0,696 g

 

kwas DHA (dokozaheksaenowy)

0,077 g

 

0,231 g

 

kwas EPA (eikozapentaenowy)

0,063 g

 

0,189 g

 

Omega-6

0,026 g

 

0,078 g

 

Kwasy tłuszczowe nasycone

0,166 g

 

0,498 g

 

Witamina A (ekwiwalent retinolu)

210 μg

26%

630 µg

79%

Witamina D

1,8 μg

36%

5,4 µg

108%

* Referencyjne Wartości Spożycia